Analisis kefahaman dan amalan pengendalian makanan dalam kalangan pengendali makanan di Lembah Klang berasaskan prinsip halalan tayyiban
Pencemaran makanan sentiasa dilaporkan berlaku dalam masyarakat. Biasanya, kes ini timbul adalah disebabkan pengabaian terhadap prinsip halalan tayyiban dalam amalan pengendalian makanan dari ladang ke meja pengguna. Antara bentuk pengabaian ini termasuklah melibatkan proses awal, iaitu pemilihan ba...
Saved in:
Main Authors: | Nurul Asmida Saad,, Mohd Anuar Ramli, |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2021
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/18078/1/52942-174463-1-PB.pdf http://journalarticle.ukm.my/18078/ https://ejournals.ukm.my/jhadhari/issue/view/1452 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Konsep Pengurusan Kualiti Makanan Halalan Tayyiban
by: Md Dahlal, Norazilawati
Published: (2017) -
Keselamatan makanan : kepentingan kesedaran pengguna terhadap Halālan Ṭayyiban
by: Nurul Syahadah Mohamad Riza,, et al.
Published: (2022) -
Amalan keselamatan makanan dalam kalangan pengendali makanan
by: Mohamad Ridzuan Mohamad Salleh,, et al.
Published: (2020) -
Kesan kefahaman modul program latihan pengendali makanan (LPM) ke atas pengendali makanan di negeri Kedah
by: Ishak, Noor Azniza, et al.
Published: (2012) -
Pembinaan model pelan pemakanan berdasarkan prinsip Halalan Tayyiban
by: Wan Harun, Mohammad Amir
Published: (2015)