Keselamatan makanan : kepentingan kesedaran pengguna terhadap Halālan Ṭayyiban

Keselamatan makanan menjadi keperluan penting untuk diperhatikan oleh semua pihak termasuk pengguna. Selain halal, tayyiban merupakan salah satu kriteria penting yang digariskan Islam dalam pemilihan makanan. Aspek tayyiban merangkumi pelbagai elemen sepanjang rantaian makanan termasuk elemen kebers...

全面介紹

Saved in:
書目詳細資料
Main Authors: Nurul Syahadah Mohamad Riza,, Mohammad Naqib Hamdan,, Mohd Farhan Md Ariffin,, Nur Najwa Hanani Abd Rahman,
格式: Article
語言:English
出版: Pusat Kelestarian Turath Islami, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia 2022
在線閱讀:http://journalarticle.ukm.my/19609/1/217-397-1-SM.pdf
http://journalarticle.ukm.my/19609/
https://spaj.ukm.my/jalturath/index.php/jalturath/issue/view/15
標簽: 添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!