Keselamatan makanan : kepentingan kesedaran pengguna terhadap Halālan Ṭayyiban
Keselamatan makanan menjadi keperluan penting untuk diperhatikan oleh semua pihak termasuk pengguna. Selain halal, tayyiban merupakan salah satu kriteria penting yang digariskan Islam dalam pemilihan makanan. Aspek tayyiban merangkumi pelbagai elemen sepanjang rantaian makanan termasuk elemen kebers...
Saved in:
Main Authors: | , , , |
---|---|
格式: | Article |
語言: | English |
出版: |
Pusat Kelestarian Turath Islami, Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia
2022
|
在線閱讀: | http://journalarticle.ukm.my/19609/1/217-397-1-SM.pdf http://journalarticle.ukm.my/19609/ https://spaj.ukm.my/jalturath/index.php/jalturath/issue/view/15 |
標簽: |
添加標簽
沒有標簽, 成為第一個標記此記錄!
|