Impak modenisasi dan pengkomersilan terhadap keaslian makanan tradisi dan identiti budaya etnik Kadazan-Dusun di Sabah
Modenisasi memainkan peranan besar terhadap perubahan identiti budaya sesebuah etnik termasuklah aspek makanan tradisi. Matlamat kajian ini adalah untuk mengkaji kesan modenisasi dan pengkomersilan terhadap keaslian makanan tradisi serta pelestarian identiti budaya dan mengenalpasti tahap serta kaed...
Saved in:
相似書籍
-
Impak Modenisasi dan Pengkomersilan Terhadap Keaslian Makanan Tradisi dan Identiti Budaya Etnik Kadazan- Dusun di Sabah
由: Halina Sendera Mohd Yakin, et al.
出版: (2020) -
IMG 313 - PRINSIP-PRINSIP PENGAWETAN MAKANAN I APRIL 1998.
由: PPTI, Pusat Pengajian Teknologi Industri
出版: (1998) -
IMG 314-2 - PEMBUNGKUSAN MAKANAN OKT-NOV 1993.
由: PPTI, Pusat Pengajian Teknologi Industri
出版: (1993) -
Physico-Chemical And Shelf-Life Studies On Reduced Fat Legume-Based Cookies Using Sago Flour As A Fat Replacer
[TX772. N818 2004 f rb] [Microfiche 7486].
由: Yahya, Mohammad Noor Adros
出版: (2004) -
Assessment of dough rheological characteristics and soft bread roll quality of wheat flour incorporated with seaweed powder
由: Hasmadi Mamat, et al.
出版: (2021)