Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahm...
Saved in:
Main Authors: | , |
---|---|
Format: | Monograph |
Language: | English |
Published: |
Perpustakaan Tengku Anis
2014
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
my.uitm.ir.95968 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.959682024-06-24T16:03:35Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/ Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali Abdul Rahman, Muhammad Husaini Razali, Mohd Firdaus Oral history Food industry and trade. Halal food industry. Certification Cooking, Malay Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad ini telah dijalankan pada hari Isnin, 14 April 2014 pada jam 4.00 petang. Temubual ini berkisar tentang latar belakang Chef Dato HJ. Ismail bin Ahmad dan pengalaman beliau dalam aktiviti masakan. Selain itu, pelbagai pengalaman yang diperolehi oleh beliau ketika melibatkan diri dalam bidang Selebriti Chef Malaysia. Ketika temuramah ini berlangsung, kami dapat mengetahui serba sedikit tentang perkembangan beliau dalam bidang masakan dari semasa ke semasa. Di samping itu juga temuramah ini dapat memberi serba sedikit gambaran tentang kerjaya seorang chef yang tidak putus asa untuk menyediakan masakan tradisional Malaysia yang terbaik untuk diperkenalkan. Kami juga dapat maklumat tambahan mengenai penubuhan restoran beliau dan perancangan masa hadapan beliau dalam memperkenalkan masakan tradisional Malaysia. Perpustakaan Tengku Anis 2014 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali. (2014) Oral History Report. Perpustakaan Tengku Anis. <http://terminalib.uitm.edu.my/95968.pdf> <https://mykm.uitm.edu.my/> (Unpublished) |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
Oral history Food industry and trade. Halal food industry. Certification Cooking, Malay |
spellingShingle |
Oral history Food industry and trade. Halal food industry. Certification Cooking, Malay Abdul Rahman, Muhammad Husaini Razali, Mohd Firdaus Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
description |
Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad ini telah dijalankan pada hari Isnin, 14 April 2014 pada jam 4.00 petang. Temubual ini berkisar tentang latar belakang Chef Dato HJ. Ismail bin Ahmad dan pengalaman beliau dalam aktiviti masakan. Selain itu, pelbagai pengalaman yang diperolehi oleh beliau ketika melibatkan diri dalam bidang Selebriti Chef Malaysia. Ketika temuramah ini berlangsung, kami dapat mengetahui serba sedikit tentang perkembangan beliau dalam bidang masakan dari semasa ke semasa. Di samping itu juga temuramah ini dapat memberi serba sedikit gambaran tentang kerjaya seorang chef yang tidak putus asa untuk menyediakan masakan tradisional Malaysia yang terbaik untuk diperkenalkan. Kami juga dapat maklumat tambahan mengenai penubuhan restoran beliau dan perancangan masa hadapan beliau dalam memperkenalkan masakan tradisional Malaysia. |
format |
Monograph |
author |
Abdul Rahman, Muhammad Husaini Razali, Mohd Firdaus |
author_facet |
Abdul Rahman, Muhammad Husaini Razali, Mohd Firdaus |
author_sort |
Abdul Rahman, Muhammad Husaini |
title |
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
title_short |
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
title_full |
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
title_fullStr |
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
title_full_unstemmed |
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali |
title_sort |
transkrip wawancara bersama chef dato hj. ismail bin ahmad duta makanan dan selebriti chef malaysia / muhammad husaini abdul rahman and mohd firdaus razali |
publisher |
Perpustakaan Tengku Anis |
publishDate |
2014 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/ |
_version_ |
1802981085597925376 |
score |
13.18916 |