Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali

Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahm...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Abdul Rahman, Muhammad Husaini, Razali, Mohd Firdaus
Format: Monograph
Language:English
Published: Perpustakaan Tengku Anis 2014
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.95968
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.959682024-06-24T16:03:35Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/ Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali Abdul Rahman, Muhammad Husaini Razali, Mohd Firdaus Oral history Food industry and trade. Halal food industry. Certification Cooking, Malay Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad ini telah dijalankan pada hari Isnin, 14 April 2014 pada jam 4.00 petang. Temubual ini berkisar tentang latar belakang Chef Dato HJ. Ismail bin Ahmad dan pengalaman beliau dalam aktiviti masakan. Selain itu, pelbagai pengalaman yang diperolehi oleh beliau ketika melibatkan diri dalam bidang Selebriti Chef Malaysia. Ketika temuramah ini berlangsung, kami dapat mengetahui serba sedikit tentang perkembangan beliau dalam bidang masakan dari semasa ke semasa. Di samping itu juga temuramah ini dapat memberi serba sedikit gambaran tentang kerjaya seorang chef yang tidak putus asa untuk menyediakan masakan tradisional Malaysia yang terbaik untuk diperkenalkan. Kami juga dapat maklumat tambahan mengenai penubuhan restoran beliau dan perancangan masa hadapan beliau dalam memperkenalkan masakan tradisional Malaysia. Perpustakaan Tengku Anis 2014 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali. (2014) Oral History Report. Perpustakaan Tengku Anis. <http://terminalib.uitm.edu.my/95968.pdf> <https://mykm.uitm.edu.my/> (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Oral history
Food industry and trade. Halal food industry. Certification
Cooking, Malay
spellingShingle Oral history
Food industry and trade. Halal food industry. Certification
Cooking, Malay
Abdul Rahman, Muhammad Husaini
Razali, Mohd Firdaus
Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
description Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad ini telah dijalankan pada hari Isnin, 14 April 2014 pada jam 4.00 petang. Temubual ini berkisar tentang latar belakang Chef Dato HJ. Ismail bin Ahmad dan pengalaman beliau dalam aktiviti masakan. Selain itu, pelbagai pengalaman yang diperolehi oleh beliau ketika melibatkan diri dalam bidang Selebriti Chef Malaysia. Ketika temuramah ini berlangsung, kami dapat mengetahui serba sedikit tentang perkembangan beliau dalam bidang masakan dari semasa ke semasa. Di samping itu juga temuramah ini dapat memberi serba sedikit gambaran tentang kerjaya seorang chef yang tidak putus asa untuk menyediakan masakan tradisional Malaysia yang terbaik untuk diperkenalkan. Kami juga dapat maklumat tambahan mengenai penubuhan restoran beliau dan perancangan masa hadapan beliau dalam memperkenalkan masakan tradisional Malaysia.
format Monograph
author Abdul Rahman, Muhammad Husaini
Razali, Mohd Firdaus
author_facet Abdul Rahman, Muhammad Husaini
Razali, Mohd Firdaus
author_sort Abdul Rahman, Muhammad Husaini
title Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
title_short Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
title_full Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
title_fullStr Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
title_full_unstemmed Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali
title_sort transkrip wawancara bersama chef dato hj. ismail bin ahmad duta makanan dan selebriti chef malaysia / muhammad husaini abdul rahman and mohd firdaus razali
publisher Perpustakaan Tengku Anis
publishDate 2014
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/
_version_ 1802981085597925376
score 13.18916