Transkrip wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad duta makanan dan selebriti chef Malaysia / Muhammad Husaini Abdul Rahman and Mohd Firdaus Razali

Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahm...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Abdul Rahman, Muhammad Husaini, Razali, Mohd Firdaus
Format: Monograph
Language:English
Published: Perpustakaan Tengku Anis 2014
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/2/95968.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/95968/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Temubual ini adalah antara kami dengan Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad yang merupakan seorang Duta Makanan dan Selebriti Chef Malaysia. Wawancara ini dijalankan di restoran beliau yang beralamat di Restoran Rebung Chef Ismail, Bangsar, Kuala Lumpur. Sesi wawancara bersama Chef Dato Hj. Ismail bin Ahmad ini telah dijalankan pada hari Isnin, 14 April 2014 pada jam 4.00 petang. Temubual ini berkisar tentang latar belakang Chef Dato HJ. Ismail bin Ahmad dan pengalaman beliau dalam aktiviti masakan. Selain itu, pelbagai pengalaman yang diperolehi oleh beliau ketika melibatkan diri dalam bidang Selebriti Chef Malaysia. Ketika temuramah ini berlangsung, kami dapat mengetahui serba sedikit tentang perkembangan beliau dalam bidang masakan dari semasa ke semasa. Di samping itu juga temuramah ini dapat memberi serba sedikit gambaran tentang kerjaya seorang chef yang tidak putus asa untuk menyediakan masakan tradisional Malaysia yang terbaik untuk diperkenalkan. Kami juga dapat maklumat tambahan mengenai penubuhan restoran beliau dan perancangan masa hadapan beliau dalam memperkenalkan masakan tradisional Malaysia.