Kesan kaedah pemendakan berbeza terhadap ciri fizikokimia dan aktiviti antioksidan alginat daripada Sargassum sp.
Alginat merupakan polisakarida berstruktur anionik yang terdapat dalam matriks alga perang dan lazimnya digunakan sebagai agen penggelan, pengemulsi dan penstabil dalam industri makanan. Objektif utama kajian dijalankan adalah untuk mengenal pasti kesan kaedah pemendakan berbeza terhadap ciri fiziko...
Saved in:
Main Authors: | , , , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2017
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/11539/1/18%20Sze%20Ling%20Lim.pdf http://journalarticle.ukm.my/11539/ http://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol46num10_2017/contentsVol46num10_2017.html |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Be the first to leave a comment!