Perbandingan sebatian perisa meruap dalam biji kopi terpanggang dengan pelbagai jenis kaedah pengekstrakan

Kajian ini dijalankan untuk menentukan kecekapan kaedah pengekstrakan iaitu pengekstrakan penyulingan stim (SDE), pengekstrakan bendalir superkritikal (SFE), dan pengekstrakan pelarut-penyulingan stim (SE-SD) dalam mengekstrak sebatian perisa meruap dalam kopi, iaitu kopi Coffea robusta, dan Coffea...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Cheng, Pui Wah
Format: Academic Exercise
Language:English
Published: Universiti Malaysia Sabah 2009
Subjects:
Online Access:https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/23873/1/Perbandingan%20sebatian%20perisa%20meruap%20dalam%20biji%20kopi%20terpanggang%20dengan%20pelbagai%20jenis%20kaedah%20pengekstrakan.pdf
https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/23873/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!