Kesan kepekatan fukoidan dan tempoh penapaian terhadap pencirian fizikokimia kombucha diperkuat dengan fukoidan

Kombucha adalah sejenis minuman yang terhasil daripada penapaian teh manis dengan menggunakan kultur simbiotik bakteria dan yis. Fukoidan merupakan sejenis polisakarida fungsian daripada rumpai laut yang dipercayai mempunyai kesan kesihatan yang baik. Penyelidikan ini telah dijalankan bertujuan...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Nurul Izzuani Mohd Isa,, Nurul Najiha Ain Ibrahim,, Siti Nur Jelita Sabran,, Noor-Soffalina Sofian-Seng,, Lim, Seng Joe, Hafeedza Abdul Rahman,, Wan Aida Wan Mustapha,, Noorul Syuhada Mohd Razali,
Format: Article
Language:English
Published: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2022
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/20873/1/15.pdf
http://journalarticle.ukm.my/20873/
https://www.ukm.my/jsm/malay_journals/jilid51bil10_2022/KandunganJilid51Bil10_2022.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!