Kesan suhu fermentasi, jenis ikan dan kepekatan garam terhadap sifat fizikokimia budu [T1-995].
Kajian terhadap sifat fiziko-kimia budu merupakan faktor penting bagi pengkomersilan sesuatu produk. Sebanyak 12 sampel budu daripada 12 pengusaha di Kelantan telah digunakan bagi kajian sifat fiziko-kimia budu. Study on the physico-chemical characteristics of budu are important factors for produ...
Saved in:
Main Author: | Tan Sali, Afiza |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2009
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/15587/1/KESAN_SUHU_FERMENTASI%2C_JENIS_IKAN_DAN_KEPEKATAN_GARAM_TERHADAP_SIFAT_FIZIKO-KIMIA_BUDU.pdf http://eprints.usm.my/15587/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum Dengan Tepung Sukun (Artocarpus Communis) Ke Atas Sifat Fizikokimia Roti
by: Azimi, Nurazlina
Published: (2011) -
Kesan Kepekatan Natrium Klorida, Kaedah Pengeringan Dan Penyimpanan Ke Atas Kualiti Dendeng Ikan Yu
(Chiloscyllium sp)
by: Dewi, Ratna Sari
Published: (2015) -
Sifat fizikokimia minyak campuran dan ketahanannya terhadap
pembentukan cloud pada suhu yang berbeza
by: Haravinthan Narayanasamy
Published: (2006) -
Kesan garam litium nitrat terhadap sifat elektrokimia karboksimetil kitosan
by: Nadhratun Naiim Mobarak,, et al.
Published: (2018) -
Kesan fermentasi terhadap ciri fizikokimia dan aktiviti antioksida
ekstrak mengkudu (Morinda citrifolia L.)
by: S.L., Cheah, et al.
Published: (2014)