Kesan penggunaan kanji terubahsuai ke atas ayam goreng bersalut

Kajian ini dijalankan untuk menentukan ciri-ciri fizikokimia kanji terubahsuai (Pure Cote) dan melihat kesan penggunaan Pure Cote ke atas ciri-ciri ayam goreng bersalut. Sebanyak enam formulasi dihasilkan melalui penambahan Pure Cote pada 0%, 2%, %, 6%, 8% dan 10% (berat/berat). Nisbah pencairan cam...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Wan Aida Wan Mustapha,, Lee , Sue Hwa, Nor Hayati Che Pa,, Mohamad Yusof Mas Kat,
Format: Article
Published: Universiti Kebangsaan Malaysia 2005
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/3943/
http://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol34num2_2005/vol34num2_05page1-6.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!