Kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri fizikokimia dan sensori bahan salut
Kajian ini dilakukan untuk melihat kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri-ciri fizikokimia dan sensori bahan salut. Sepuluh formulasi dihasilkan melalui kaedah ujian campuran segitiga. Pencairan 1:2 berat campuran kering kepada berat air digunakan. Daging dada ayam tanpa kulit d...
Saved in:
Main Authors: | Wan Aida Wan Mustapha,, Teoh , Meng Hong, Aminah Abdullah, |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2002
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/3841/ http://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol31_2002/vol31_02page261-272.html |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum Dengan Tepung Sukun (Artocarpus Communis) Ke Atas Sifat Fizikokimia Roti
by: Azimi, Nurazlina
Published: (2011) -
Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum,
Tepung Biji Nangka (Artocarpus Heterophyllus) Dan
Polidekstrosa Ke Atas Ciri-Ciri Kualiti Mufin
Kurang Lemak
by: Muhamad, Siti Shafini
Published: (2007) -
Ciri fizik-kimia, nilai pemakanan dan penerimaan ayam goreng bersalut menggunakan tepung sagu dan beras
by: Yusnita Hamzah
Published: (2011) -
Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
by: Abidin, Noor Shazliana Aizee
Published: (2008) -
Kesan penggantian sebahagian atau semua tepung ikan dengan tepung sisa ternakan dalam diet ke atas pertumbuhan Keli Afrika (Clarias gariepinus)
by: Lee Mooi Joo
Published: (2012)