Aktiviti antimikrob selulosa bakteria daripada Komagataeibacter xylinus menggunakan minuman manis komersial tamat tempoh sebagai punca karbon
Selulosa bakteria (SB) adalah biopolimer yang penting kepada industri makanan kerana ciri uniknya seperti kapasiti pegangan air (WHC) dan kekuatan mekanikal yang tinggi. SB berpotensi untuk diinovasi dengan penambahan bahan pengawet bagi menyelesaikan masalah pencemaran makanan oleh bakteria pat...
Saved in:
Main Authors: | , , , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2022
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/20473/1/27.pdf http://journalarticle.ukm.my/20473/ https://www.ukm.my/jsm/malay_journals/jilid51bil8_2022/KandunganJilid51Bil8_2022.html |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Be the first to leave a comment!