Aktiviti antimikrob selulosa bakteria daripada Komagataeibacter xylinus menggunakan minuman manis komersial tamat tempoh sebagai punca karbon

Selulosa bakteria (SB) adalah biopolimer yang penting kepada industri makanan kerana ciri uniknya seperti kapasiti pegangan air (WHC) dan kekuatan mekanikal yang tinggi. SB berpotensi untuk diinovasi dengan penambahan bahan pengawet bagi menyelesaikan masalah pencemaran makanan oleh bakteria pat...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Ting, Jing Yi, Fabiana Francis,, Sahilah Abd Mutalib,, Nurul Aqilah Mohd Zaini,
Format: Article
Language:English
Published: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2022
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/20473/1/27.pdf
http://journalarticle.ukm.my/20473/
https://www.ukm.my/jsm/malay_journals/jilid51bil8_2022/KandunganJilid51Bil8_2022.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!