Pencirian bakteria asid laktik dan sebatian aroma ikan pekasam
Dalam kajian ini, bakteria asid laktik (LAB) serta sebatian aroma ikan pekasam daripada spesies yang berbeza ditentukan. Persampelan ikan pekasam iaitu tilapia, loma, lampam, sepat dan gelama diperoleh daripada pembekal Perusahaan Ikan Pekasam Kiah di Kuala Kangsar, Perak. Penentuan spesies LAB dija...
Saved in:
Main Authors: | , , |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2017
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/10714/1/11%20Wei%20Chi%20Tan.%20indd.pdf http://journalarticle.ukm.my/10714/ http://www.ukm.my/jsm/english_journals/vol46num3_2017/contentsVol46num3_2017.html |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|