Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum Dengan Tepung Sukun (Artocarpus Communis) Ke Atas Sifat Fizikokimia Roti
Dalam kajian ini, sukun diproses menjadi tepung melalui dua kaedah iaitu A (penceluran selama 30 minit - TSA) dan B (pengubahsuaian iaitu penceluran selama 5 minit dan stim tekanan tinggi selama 30 minit - TSB). Tepung gandum digantikan separa dengan TSA dan TSB pada paras 10, 15 dan 20% untuk mengh...
Saved in:
Main Author: | Azimi, Nurazlina |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2011
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/42252/1/NURAZLINA_BINTI_AZIMI.pdf http://eprints.usm.my/42252/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kesan Penggantian Separa Tepung Gandum,
Tepung Biji Nangka (Artocarpus Heterophyllus) Dan
Polidekstrosa Ke Atas Ciri-Ciri Kualiti Mufin
Kurang Lemak
by: Muhamad, Siti Shafini
Published: (2007) -
Kesan penggantian tepung beras dan tepung sagu ke atas ciri fizikokimia dan sensori bahan salut
by: Wan Aida Wan Mustapha,, et al.
Published: (2002) -
Kesan Penggantian Tepung Gandum Dengan Tepung Pisang Awak (Musa Paradisiaca Var. Awak) Ke Atas Sifat Fizikokimia Dan Sensori Kuih Pau [TP435.W48 S538 2008 f rb].
by: Abidin, Noor Shazliana Aizee
Published: (2008) -
Kesan Penambahan Tepung Pisang Ke Atas Sifat-Sifat Kualiti
Roti
by: Ishak, Zuwariah
Published: (2006) -
Derita anak alah tepung gandum
by: Mohd Noor, Halina
Published: (2015)