Kesan pembungkusan ke atas Capsicum frutescens atau cili padi semasa proses penyimpanan lepas tuai
Kajian ini telah dijalankan untuk menentukan bahan pembungkusan yang sesuai untuk proses penyimpanan lepas tuai ke atas cili padi (Capsicumjrutescens). Dalam kajian ini cili padi (Capsicum jrutescens) yang telah matang diberikan rawatan pembungkusan yang berbeza iaitu pembungkusan menggunakan sur...
Saved in:
Main Author: | Nur Amalina Nadhirah Asli |
---|---|
Format: | Academic Exercise |
Language: | English |
Published: |
2008
|
Subjects: | |
Online Access: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20452/1/Kesan%20pembungkusan%20ke%20atas%20Capsicum.pdf https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20452/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kesan pelbagai jenis pembungkusan dan jangkamasa penyimpanan terhadap kualiti lepas tuai buah peria (Momordica charantia)
by: Liliana Ambo Mase
Published: (2008) -
Physicochemical properties of chili padi Centil (Capsicum frutescens) powder dried at different drying temperatures
by: Hussain, N., et al.
Published: (2020) -
Perubahan Buah Ciku (Achras Sapota L.) Semasa Perkembangan Dan Kesan Suhu Serta Pembungkusan Semasa Penyimpanan
by: Taufik ,
Published: (1994) -
Cili padi Semerah
by: Anon
Published: (2011) -
Padi rosak sebelum tuai
by: Sinar Harian
Published: (2015)