Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan

Penjenamaan dan pembungkusan merupakan medium yang sangat penting dalam sesuatu produk makanan. Penjenamaan juga akan membentuk identiti, hak cipta, serta produk yang mampu dikenali oleh pelanggan. Pemilihan pembungkusan yang bersesuaian dan reka grafik pembungkusan merupakan elemen yang penting bag...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi
Format: Undergraduate Final Project Report
Language:English
Published: 2021
Online Access:http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/1/TUAN%20MUHAMMAD%20HARIRI%20C17B0486.pdf
http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.umk.eprints.4049
record_format eprints
spelling my.umk.eprints.40492022-05-24T00:02:16Z http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/ Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi Penjenamaan dan pembungkusan merupakan medium yang sangat penting dalam sesuatu produk makanan. Penjenamaan juga akan membentuk identiti, hak cipta, serta produk yang mampu dikenali oleh pelanggan. Pemilihan pembungkusan yang bersesuaian dan reka grafik pembungkusan merupakan elemen yang penting bagi memenuhi kriteria sesuatu produk makanan itu. Selain itu, penjenamaan merangkumi pelbagai perubahan yang dilakukan daripada sebelum ini terutamanya dari segi logo, bentuk pembungkusan, jenama, tipografi, warna dan illustrasi rekaan. Tambahan pula, penjenamaan akan memberi satu bentuk identiti baru dan hak cipta kepada pengusaha tersebut sekali gus mampu memberi imej baru kepada produk tersebut. Dengan adanya penjenamaan ini ia mampu menyelesaikan masalah persaingan dan menjaga kualiti produk serta dapat menjana keuntungan kepada pengusaha dari segi pemasaran produk. Oleh itu, terbuktilah bahawa penjenamaan merupakan kompenen yang amat penting dalam produk makanan terutamanya Perusahaan Kecil Sederhana (PKS) untuk menjadi produk yang mampu dikenali ramai. 2021 Undergraduate Final Project Report NonPeerReviewed text en http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/1/TUAN%20MUHAMMAD%20HARIRI%20C17B0486.pdf Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi (2021) Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan. Final Year Project thesis, Universiti Malaysia Kelantan (UMK).
institution Universiti Malaysia Kelantan
building Perpustakaan Universiti Malaysia Kelantan
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Malaysia Kelantan
content_source UMK Institutional Repository
url_provider http://umkeprints.umk.edu.my/
language English
description Penjenamaan dan pembungkusan merupakan medium yang sangat penting dalam sesuatu produk makanan. Penjenamaan juga akan membentuk identiti, hak cipta, serta produk yang mampu dikenali oleh pelanggan. Pemilihan pembungkusan yang bersesuaian dan reka grafik pembungkusan merupakan elemen yang penting bagi memenuhi kriteria sesuatu produk makanan itu. Selain itu, penjenamaan merangkumi pelbagai perubahan yang dilakukan daripada sebelum ini terutamanya dari segi logo, bentuk pembungkusan, jenama, tipografi, warna dan illustrasi rekaan. Tambahan pula, penjenamaan akan memberi satu bentuk identiti baru dan hak cipta kepada pengusaha tersebut sekali gus mampu memberi imej baru kepada produk tersebut. Dengan adanya penjenamaan ini ia mampu menyelesaikan masalah persaingan dan menjaga kualiti produk serta dapat menjana keuntungan kepada pengusaha dari segi pemasaran produk. Oleh itu, terbuktilah bahawa penjenamaan merupakan kompenen yang amat penting dalam produk makanan terutamanya Perusahaan Kecil Sederhana (PKS) untuk menjadi produk yang mampu dikenali ramai.
format Undergraduate Final Project Report
author Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi
spellingShingle Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi
Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
author_facet Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi
author_sort Tuan Muhammad Hariri Tuan Mohd Nawawi
title Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
title_short Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
title_full Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
title_fullStr Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
title_full_unstemmed Rekabentuk Korporat Identiti Produk PKS Tempatan: Keropok Ikan Segera Cap Pinggan
title_sort rekabentuk korporat identiti produk pks tempatan: keropok ikan segera cap pinggan
publishDate 2021
url http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/1/TUAN%20MUHAMMAD%20HARIRI%20C17B0486.pdf
http://discol.umk.edu.my/id/eprint/4049/
_version_ 1763303359404572672
score 13.160551