Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pe...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
2018
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/ https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
my.uitm.ir.61499 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.614992022-06-13T08:41:15Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/ Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti D History (General) Public universities and colleges Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya. 2018 Article PeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan. (2018) Memori Korporat (57). https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
D History (General) Public universities and colleges |
spellingShingle |
D History (General) Public universities and colleges Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
description |
Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya. |
format |
Article |
author |
Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti |
author_facet |
Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti |
author_sort |
Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti |
title |
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
title_short |
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
title_full |
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
title_fullStr |
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
title_full_unstemmed |
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan |
title_sort |
sejarah fakulti –kajian pengurusan hotel dan penyediaan makanan |
publishDate |
2018 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/ https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat |
_version_ |
1735572966087852032 |
score |
13.154949 |