Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan

Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pe...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
Format: Article
Language:English
Published: 2018
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/
https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.61499
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.614992022-06-13T08:41:15Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/ Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti D History (General) Public universities and colleges Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya. 2018 Article PeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan. (2018) Memori Korporat (57). https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic D History (General)
Public universities and colleges
spellingShingle D History (General)
Public universities and colleges
Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
description Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya.
format Article
author Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
author_facet Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
author_sort Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti
title Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
title_short Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
title_full Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
title_fullStr Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
title_full_unstemmed Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
title_sort sejarah fakulti –kajian pengurusan hotel dan penyediaan makanan
publishDate 2018
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/
https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat
_version_ 1735572966087852032
score 13.154949