Sejarah fakulti –Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan
Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pe...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
2018
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/1/61499.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/61499/ https://library.uitm.edu.my/en/publication/memori-korporat |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: | Perkembangan yang pesat dalam industry perhotelan, penyediaan makanan dan pelancongan di Malaysia menyebabkan tenaga terlatih dalam bidang ini ditubuhkan oleh ITM di bawah nama Kajian Pengurusan Hotel dan Penyediaan Makanan (Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan) pada tahun 1967. Antara kursus pertama yang diperkenalkan seawall penubuhannya adalah ‘Diploma Hotel & Catering Management’ dan pada tahun 1972 adalah‘ Certificatein Hotel & Restaurant Service (CHRS)’ di Jalan Othman, Petaling Jaya. |
---|