Kesan penyahpahitan menggunakan asid terhadap ciri jus peria (Momordica charantia)

Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan penggunaan jenis dan kepekatan asid terhadap ciri fizikokimia dan sensori jus peria semasa penyahpahitan. Sembilan perlakuan telah dikaji yang terdiri daripada kawalan dan lapan gabungan perlakuan menggunakan dua jenis asid iaitu asid askorbik dan asid si...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Tee, Christine Mei Quin, Muhammad Afwan Aidil Abdul Jamil,, Nurul Aqilah Mohd Zaini,, Mohamad Yusof Maskat,
Format: Article
Language:English
Published: penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2023
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/21615/1/SD%2012.pdf
http://journalarticle.ukm.my/21615/
http://www.ukm.my/jsm/index.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!