Kesan prarawatan dan masa hidrolisis enzim untuk penghasilan oligosakarida daripada serabut mesokarpa buah kelapa sawit

Dalam kajian ini, serabut mesokarpa buah kelapa sawit (SM) telah ditukar menjadi oligosakarida sebagai produk nilai tambah. Objektif kajian ini adalah untuk menentukan kesan prarawatan dan masa hidrolisis untuk penghasilan oligosakarida dengan menggunakan kompleks enzim komersial Celluclast (1.5 L...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Nurul Hanisah Mohd,, Rizafizah Othaman,, Mukram Mohamed Mackeen,, Mohamad Yusof Maskat,
Format: Article
Language:English
Published: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2021
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/17532/1/14.pdf
http://journalarticle.ukm.my/17532/
https://www.ukm.my/jsm/malay_journals/jilid50bil6_2021/KandunganJilid50Bil6_2021.html
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!