Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.

Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahaw...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Muniandy, Manjula
Format: Thesis
Language:English
Published: 1988
Subjects:
Online Access:http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf
http://eprints.usm.my/30689/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.usm.eprints.30689
record_format eprints
spelling my.usm.eprints.30689 http://eprints.usm.my/30689/ Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil. Muniandy, Manjula T175-178 Industrial research. Research and development Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahawasifat adsorpsi air semakin meningkat dengan bertambahnya paras penukargantian molar. Sebagaimana yang dijangka nilai monolapisan dan luas permukaan penjerapan air turut meningkat dengan paras penukargantian molar. 1988-03 Thesis NonPeerReviewed application/pdf en http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf Muniandy, Manjula (1988) Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil. Masters thesis, Universiti Sains Malaysia.
institution Universiti Sains Malaysia
building Hamzah Sendut Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Sains Malaysia
content_source USM Institutional Repository
url_provider http://eprints.usm.my/
language English
topic T175-178 Industrial research. Research and development
spellingShingle T175-178 Industrial research. Research and development
Muniandy, Manjula
Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
description Kanji tepung beras boleh dikaji samada bila ia dalam keadaan semulajadi atau terubahsuaikan. Kaedah pengubahsuaian yang digunakan dalam kajian ini adalah kaedah penghidroksipropilan. Sifat-sifat fizikal yang dikaji adalah sorpsi air, ketumpatan pukal dan pemampatan. Kajian ini menunjukkan bahawasifat adsorpsi air semakin meningkat dengan bertambahnya paras penukargantian molar. Sebagaimana yang dijangka nilai monolapisan dan luas permukaan penjerapan air turut meningkat dengan paras penukargantian molar.
format Thesis
author Muniandy, Manjula
author_facet Muniandy, Manjula
author_sort Muniandy, Manjula
title Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_short Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_full Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_fullStr Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_full_unstemmed Kajian Perbandingan Sifat-Sifat Fizikal Seperti Sorpsi Air Ketumpatan Pukal Dan Pemantapan Bagi Kanji Beras Semulajadi Dan Kanji Beras Hidroksipropil.
title_sort kajian perbandingan sifat-sifat fizikal seperti sorpsi air ketumpatan pukal dan pemantapan bagi kanji beras semulajadi dan kanji beras hidroksipropil.
publishDate 1988
url http://eprints.usm.my/30689/1/MANJULA_MUNIANDY.pdf
http://eprints.usm.my/30689/
_version_ 1690371939484303360
score 13.160551