Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)

Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan p...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Azhar A. Manan
Format: Working Paper
Language:other
Published: Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu 2014
Subjects:
Online Access:http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.umt.ir-3116
record_format eprints
spelling my.umt.ir-31162014-07-07T01:38:28Z Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) Azhar A. Manan LP 2 FST 1 2000 Azhar A. Manan Laporan Projek FST 2000 Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan potassium sebanyak 16.96mg; masing-masing bagi setiap lOOg sampel. 2014-07-07T01:38:28Z 2014-07-07T01:38:28Z 2000 Working Paper http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116 other application/pdf application/pdf Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu
institution Universiti Malaysia Terengganu
building Perpustakaan Sultanah Nur Zahirah
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Malaysia Terengganu
content_source UMT-IR
url_provider http://umt-ir.umt.edu.my:8080/
language other
topic LP 2 FST 1 2000
Azhar A. Manan
Laporan Projek FST 2000
spellingShingle LP 2 FST 1 2000
Azhar A. Manan
Laporan Projek FST 2000
Azhar A. Manan
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
description Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan potassium sebanyak 16.96mg; masing-masing bagi setiap lOOg sampel.
format Working Paper
author Azhar A. Manan
author_facet Azhar A. Manan
author_sort Azhar A. Manan
title Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
title_short Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
title_full Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
title_fullStr Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
title_full_unstemmed Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
title_sort ekstrak nutrisi daripada dan daun melinjau (gnetum gnemon)
publisher Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu
publishDate 2014
url http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116
_version_ 1738395654633291776
score 13.160551