Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon)
Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan p...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Working Paper |
Language: | other |
Published: |
Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu
2014
|
Subjects: | |
Online Access: | http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
my.umt.ir-3116 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.umt.ir-31162014-07-07T01:38:28Z Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) Azhar A. Manan LP 2 FST 1 2000 Azhar A. Manan Laporan Projek FST 2000 Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan potassium sebanyak 16.96mg; masing-masing bagi setiap lOOg sampel. 2014-07-07T01:38:28Z 2014-07-07T01:38:28Z 2000 Working Paper http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116 other application/pdf application/pdf Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu |
institution |
Universiti Malaysia Terengganu |
building |
Perpustakaan Sultanah Nur Zahirah |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Malaysia Terengganu |
content_source |
UMT-IR |
url_provider |
http://umt-ir.umt.edu.my:8080/ |
language |
other |
topic |
LP 2 FST 1 2000 Azhar A. Manan Laporan Projek FST 2000 |
spellingShingle |
LP 2 FST 1 2000 Azhar A. Manan Laporan Projek FST 2000 Azhar A. Manan Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
description |
Kajian terhadap melinjau(Gnetum gnemon), telah dilakukan bagi mengisi
kekurangan maklumat sains tentang nilai pemakanan buah ini. Dalam buah segar
kandungan kelembapannya adalah sebanyak 49.17%, abu sebanyak 13.10%, kanji
sebanyak 37.09g, kalsium sebanyaK 11.38mg, magnesium sebanyak 6.92mg dan
potassium sebanyak 16.96mg; masing-masing bagi setiap lOOg sampel. |
format |
Working Paper |
author |
Azhar A. Manan |
author_facet |
Azhar A. Manan |
author_sort |
Azhar A. Manan |
title |
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
title_short |
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
title_full |
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
title_fullStr |
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
title_full_unstemmed |
Ekstrak Nutrisi daripada dan daun Melinjau (Gnetum Gnemon) |
title_sort |
ekstrak nutrisi daripada dan daun melinjau (gnetum gnemon) |
publisher |
Terengganu: Universiti Putra Malaysia Terengganu |
publishDate |
2014 |
url |
http://dspace.psnz.umt.edu.my/xmlui/handle/123456789/3116 |
_version_ |
1738395654633291776 |
score |
13.214268 |