Menguji keberkesanan sumber lipid yang berlainan dalam makanan oleh ikan baung Mystus nemurus (C. & V.)

Kajian pemakanan telah dijalankan bagi menguji kesan sumber lipid yang berlainan (minyak jagung, kacang soya, ikan kod, ayam dan kelapa sawit) di dalam makanan ikan baung (Mystus nemurus) selama lapan minggu dengan kadar perlepasan 20 ekor/tangki di dalam tangki kaca bersaiz 30 cm X 30 cm X 60 cm......

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Solomon Kudik
Format: Other
Language:other
Published: Universiti Pertanian Malaysia 2012
Subjects:
Online Access:http://hdl.handle.net/123456789/2284
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Kajian pemakanan telah dijalankan bagi menguji kesan sumber lipid yang berlainan (minyak jagung, kacang soya, ikan kod, ayam dan kelapa sawit) di dalam makanan ikan baung (Mystus nemurus) selama lapan minggu dengan kadar perlepasan 20 ekor/tangki di dalam tangki kaca bersaiz 30 cm X 30 cm X 60 cm...[et al.]