Industri makanan ikan ternakan di Malaysia

Kos makanan ternakan merupakan sebahagian besar daripada kos operasi sesebuah perusahaan ternakan ikan. Harga bahan makanan ternakan komersil pula semakin meningkat akibat kos bahan mentah seperti tepung ikan yang semakin terhad dan mahal. Oleh itu, penternak ikan semakin proaktif dalam mencari sumb...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Lee Seong Wei, Martina Irwan Khoo, Mohd Khairulanam Zakaria
Format: Book
Published: Penerbit Universiti Malaysia Kelantan 2019
Online Access:http://discol.umk.edu.my/id/eprint/9234/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.umk.eprints.9234
record_format eprints
spelling my.umk.eprints.92342022-05-23T11:44:00Z http://discol.umk.edu.my/id/eprint/9234/ Industri makanan ikan ternakan di Malaysia Lee Seong Wei Martina Irwan Khoo Mohd Khairulanam Zakaria Kos makanan ternakan merupakan sebahagian besar daripada kos operasi sesebuah perusahaan ternakan ikan. Harga bahan makanan ternakan komersil pula semakin meningkat akibat kos bahan mentah seperti tepung ikan yang semakin terhad dan mahal. Oleh itu, penternak ikan semakin proaktif dalam mencari sumber alternatif bagi memenuhi keperluan ternakan ikan mereka. Namun begitu, formulasi makanan ikan memerlukan ilmu serta teknik khas. Penerbitan ini bertindak sebagai panduan dan rujukan untuk semua golongan masyarakat terutamanya pengusaha ternakan ikan dan ahli akademik. Penerbit Universiti Malaysia Kelantan 2019 Book PeerReviewed Lee Seong Wei and Martina Irwan Khoo and Mohd Khairulanam Zakaria (2019) Industri makanan ikan ternakan di Malaysia. Penerbit Universiti Malaysia Kelantan, Kota Bharu. ISBN 9789672229032
institution Universiti Malaysia Kelantan
building Perpustakaan Universiti Malaysia Kelantan
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Malaysia Kelantan
content_source UMK Institutional Repository
url_provider http://umkeprints.umk.edu.my/
description Kos makanan ternakan merupakan sebahagian besar daripada kos operasi sesebuah perusahaan ternakan ikan. Harga bahan makanan ternakan komersil pula semakin meningkat akibat kos bahan mentah seperti tepung ikan yang semakin terhad dan mahal. Oleh itu, penternak ikan semakin proaktif dalam mencari sumber alternatif bagi memenuhi keperluan ternakan ikan mereka. Namun begitu, formulasi makanan ikan memerlukan ilmu serta teknik khas. Penerbitan ini bertindak sebagai panduan dan rujukan untuk semua golongan masyarakat terutamanya pengusaha ternakan ikan dan ahli akademik.
format Book
author Lee Seong Wei
Martina Irwan Khoo
Mohd Khairulanam Zakaria
spellingShingle Lee Seong Wei
Martina Irwan Khoo
Mohd Khairulanam Zakaria
Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
author_facet Lee Seong Wei
Martina Irwan Khoo
Mohd Khairulanam Zakaria
author_sort Lee Seong Wei
title Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
title_short Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
title_full Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
title_fullStr Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
title_full_unstemmed Industri makanan ikan ternakan di Malaysia
title_sort industri makanan ikan ternakan di malaysia
publisher Penerbit Universiti Malaysia Kelantan
publishDate 2019
url http://discol.umk.edu.my/id/eprint/9234/
_version_ 1763304078525333504
score 13.19449