Kajian terhadap asal usul, nama, warna, bau, rasa, bahan-bahan yang di gunakan serta resepi kuih tradisional Kelantan
Kuih muih di Kelantan sememangnya banyak dan boleh membuatkan seseorang yang melihatnya terliur dan ingin mencubanya. Antara kuih muih tradisi Kelantan ialah jala mas, lompat tiakm, tahi itik, seri muka, onde-onde dan banyak lagi. Kuih-Kuih ini biasanya boleh didapati di pasar-pasar sekitar Kota Bha...
Saved in:
Main Author: | Norlelawaty Haron |
---|---|
Format: | Undergraduate Final Project Report |
Published: |
2010
|
Online Access: | http://discol.umk.edu.my/id/eprint/5440/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Uniknya nama, uniknya rasa (asal usul nama kuih tradisional melayu) / Sulaila Bakar, Jun Nirlawati Mohd Sahidol and Nik Ismail Harun
by: Bakar, Sulaila, et al.
Published: (2015) -
Resepi sihat warisan Terengganu: Kuih tradisional
by: Syed Saadun Tarek Wafa, Prof. Madya Dr. Sharifah Wajihah Wafa, et al.
Published: (2017) -
Asal-usul nama boria
by: Utusan Malaysia, Saharudin Mustafa
Published: (2018) -
Gunakan imaginasi daripada bahan-bahan terbuang
by: Alang, Ahmad
Published: (1994) -
Surah Rom: asal usul nama empayar
by: Abd Razak Al-Hafiz, Afareez, et al.
Published: (2021)