Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad

Bahan-bahan Bihun, Rempah biryani, Ayam/Daging, Bawang, Halia & Bawang Putih, Daun Pudina, Daun Ketumbar, Daun Pandan, Minyak sapi, Yogurt, Rempah sekawan, Tomato Cara Penyediaan 1. Panaskan minyak sapi dan minyak masak, lalu tumis rempah 4 sekawan, pes kisar bawang putih pes kisar halia, d...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Mohd Mydin, Azlina, Wan Mohammad, Wan Anisha
Format: Monograph
Language:English
Published: Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM 2024
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/1/94821.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.94821
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.948212024-05-08T23:15:26Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/ Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad Mohd Mydin, Azlina Wan Mohammad, Wan Anisha Pulau Pinang Universiti Teknologi MARA Bahan-bahan Bihun, Rempah biryani, Ayam/Daging, Bawang, Halia & Bawang Putih, Daun Pudina, Daun Ketumbar, Daun Pandan, Minyak sapi, Yogurt, Rempah sekawan, Tomato Cara Penyediaan 1. Panaskan minyak sapi dan minyak masak, lalu tumis rempah 4 sekawan, pes kisar bawang putih pes kisar halia, daun pandan, daun pudina dan tomato dadu. 2. Masukkan rempah briyani, air, garam yang secukup rasa. Kacau sehingga bahan sebati. Masak sehingga rempah tersebut mereneh atau pecah minyak. 3. Masukkan ayam dan biarkan masak untuk 15 minit. 4. Rendamkan bihun dengan air biasa sebelum dimasukkan ke dalam masakan. 5. Taburkan kuah ayam briyani diatas bihun lapisan demi lapisan dalam periuk nasi elektrik dan biarkan campuran ini masak. 6. Taburkan bawang goreng, daun ketumbar keatas bihun briyani dan biarkan dalam keadaan warm untuk beberapa minit. Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM 2024 Monograph NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/1/94821.pdf Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad. (2024) Bulletin. Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM.
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
spellingShingle Pulau Pinang
Universiti Teknologi MARA
Mohd Mydin, Azlina
Wan Mohammad, Wan Anisha
Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
description Bahan-bahan Bihun, Rempah biryani, Ayam/Daging, Bawang, Halia & Bawang Putih, Daun Pudina, Daun Ketumbar, Daun Pandan, Minyak sapi, Yogurt, Rempah sekawan, Tomato Cara Penyediaan 1. Panaskan minyak sapi dan minyak masak, lalu tumis rempah 4 sekawan, pes kisar bawang putih pes kisar halia, daun pandan, daun pudina dan tomato dadu. 2. Masukkan rempah briyani, air, garam yang secukup rasa. Kacau sehingga bahan sebati. Masak sehingga rempah tersebut mereneh atau pecah minyak. 3. Masukkan ayam dan biarkan masak untuk 15 minit. 4. Rendamkan bihun dengan air biasa sebelum dimasukkan ke dalam masakan. 5. Taburkan kuah ayam briyani diatas bihun lapisan demi lapisan dalam periuk nasi elektrik dan biarkan campuran ini masak. 6. Taburkan bawang goreng, daun ketumbar keatas bihun briyani dan biarkan dalam keadaan warm untuk beberapa minit.
format Monograph
author Mohd Mydin, Azlina
Wan Mohammad, Wan Anisha
author_facet Mohd Mydin, Azlina
Wan Mohammad, Wan Anisha
author_sort Mohd Mydin, Azlina
title Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
title_short Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
title_full Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
title_fullStr Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
title_full_unstemmed Bihun briyani / Azlina Mohd Mydin and Wan Anisha Wan Mohammad
title_sort bihun briyani / azlina mohd mydin and wan anisha wan mohammad
publisher Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM
publishDate 2024
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/1/94821.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/94821/
_version_ 1800100626932170752
score 13.160551