Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim

Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah restoran yang menghidangkan maskan melayu ikan bakar yang mencerminkan dan menggambarkan cirri-ciri tempatan. Dalam ruang restoran ini, elemen-elemen tradisional dan moden digunakan dalam menonjolkan tema dan konsep yang ingin disampaikan. C...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Abdul Rahim, Mohammad Azraie
Format: Student Project
Language:English
Published: 2005
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/1/69754.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.69754
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.697542023-05-24T08:17:15Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/ Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim Abdul Rahim, Mohammad Azraie Interior decoration. House decoration Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah restoran yang menghidangkan maskan melayu ikan bakar yang mencerminkan dan menggambarkan cirri-ciri tempatan. Dalam ruang restoran ini, elemen-elemen tradisional dan moden digunakan dalam menonjolkan tema dan konsep yang ingin disampaikan. Cara rakabentuk ruang ini diadun adalah secara simbolik atau secara terus terang. Pelbagai elemen-elemen tradisional dan moden digabungkan menjadi satu dalam merakabentuk ruang ini. Antara kajian yang telah dilalukan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal selidik. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rangkaian makanan dan juga rekabentuk dalaman serta pengurusan terhadap sesebuah restoran pada masa kini. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik, disamping mewujudkan satu imej yang baru dan gaya yang tersendiri. 2005 Student Project NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/1/69754.pdf Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim. (2005) [Student Project] (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Interior decoration. House decoration
spellingShingle Interior decoration. House decoration
Abdul Rahim, Mohammad Azraie
Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
description Kajian akhir yang dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah restoran yang menghidangkan maskan melayu ikan bakar yang mencerminkan dan menggambarkan cirri-ciri tempatan. Dalam ruang restoran ini, elemen-elemen tradisional dan moden digunakan dalam menonjolkan tema dan konsep yang ingin disampaikan. Cara rakabentuk ruang ini diadun adalah secara simbolik atau secara terus terang. Pelbagai elemen-elemen tradisional dan moden digabungkan menjadi satu dalam merakabentuk ruang ini. Antara kajian yang telah dilalukan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal selidik. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rangkaian makanan dan juga rekabentuk dalaman serta pengurusan terhadap sesebuah restoran pada masa kini. Kajian-kajian dan proses pengumpulan data ini akan diterapkan di dalam proses merekabentuk untuk mendapatkan rekabentuk yang selesa dan menarik, disamping mewujudkan satu imej yang baru dan gaya yang tersendiri.
format Student Project
author Abdul Rahim, Mohammad Azraie
author_facet Abdul Rahim, Mohammad Azraie
author_sort Abdul Rahim, Mohammad Azraie
title Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
title_short Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
title_full Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
title_fullStr Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
title_full_unstemmed Laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran Tasik Raban Ikan Bakar di Lot 32, Jalan Sultan Azlan Shah, 30310 Ipoh, Perak / Mohammad Azraie Abdul Rahim
title_sort laporan cadangan rekabentuk dalaman bagi restoran tasik raban ikan bakar di lot 32, jalan sultan azlan shah, 30310 ipoh, perak / mohammad azraie abdul rahim
publishDate 2005
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/1/69754.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69754/
_version_ 1768011521443495936
score 13.160551