Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin
Pembentukan sesebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, dikaji dan penelitian yang tajam bagi menghasilkan rekabentuk yang berjaya. la harus dilihat dari pelbagai aspek luaran atau dalaman. Antara kajian yang telah dilalukan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian p...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Student Project |
Language: | English |
Published: |
2005
|
Subjects: | |
Online Access: | https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/1/69711.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
id |
my.uitm.ir.69711 |
---|---|
record_format |
eprints |
spelling |
my.uitm.ir.697112023-05-24T08:19:01Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/ Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin Samsudin, Mohd Faizal Decoration and ornament. Design Pembentukan sesebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, dikaji dan penelitian yang tajam bagi menghasilkan rekabentuk yang berjaya. la harus dilihat dari pelbagai aspek luaran atau dalaman. Antara kajian yang telah dilalukan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal-selidik. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rangkaian makanan dan juga rekabentuk dalaman serta pengurusan terhadap sesebuah restoran pada masa kini. Pengggunaan elemen-elemen amat penting dalam menghasilkan projek ini bagi menghidupkan lagi suasana serta keadaan dalaman dengan apa yang cuba ditojolkan kepada umum.Pemilihan konsep serta imej yang diambil bagi projek ini adalah untuk mewujudkan perkara tersebut.la adalah bagi menyelami lagi sejarah kehidupan yang lama. Restoran Mee Rebus Ramli ini adalah restoran di mana menggambarkan sejarah bermulanya peniagaan Mee Rebus Ramli daripada beca ke restoran yang membawa allahyarham menjadi seorang peniaga yang berjaya didalam dunia perniagaan.Rekabentuk dalamannya atau imejnya adalah berdasarkan ruang-ruang daripada lorong jalanan yang digunakan oleh allahyarham untuk bemiaga.Dengan adenya restoran ini kita dapat mengabadikan nostalgia makanan dan sekaligus menyematkan kedalam hati sanubari masyarakat. 2005 Student Project NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/1/69711.pdf Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin. (2005) [Student Project] (Unpublished) |
institution |
Universiti Teknologi Mara |
building |
Tun Abdul Razak Library |
collection |
Institutional Repository |
continent |
Asia |
country |
Malaysia |
content_provider |
Universiti Teknologi Mara |
content_source |
UiTM Institutional Repository |
url_provider |
http://ir.uitm.edu.my/ |
language |
English |
topic |
Decoration and ornament. Design |
spellingShingle |
Decoration and ornament. Design Samsudin, Mohd Faizal Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
description |
Pembentukan sesebuah rekabentuk adalah berdasarkan apa yang dilihat, dikaji dan penelitian yang tajam bagi menghasilkan rekabentuk yang berjaya. la harus dilihat dari pelbagai aspek luaran atau dalaman. Antara kajian yang telah dilalukan termasuklah kajian pemilihan tapak, kajian temuramah, kajian pemerhatian, kajian kes dan kajian dengan membuat soal-selidik. Tujuan kajian ini dilakukan adalah untuk mengkaji kelemahan yang terdapat pada rangkaian makanan dan juga rekabentuk dalaman serta pengurusan terhadap sesebuah restoran pada masa kini. Pengggunaan elemen-elemen amat penting dalam menghasilkan projek ini bagi menghidupkan lagi suasana serta keadaan dalaman dengan apa yang cuba ditojolkan kepada umum.Pemilihan konsep serta imej yang diambil bagi projek ini adalah untuk mewujudkan perkara tersebut.la adalah bagi menyelami lagi sejarah kehidupan yang lama. Restoran Mee Rebus Ramli ini adalah restoran di mana menggambarkan sejarah bermulanya peniagaan Mee Rebus Ramli daripada beca ke restoran yang membawa allahyarham menjadi seorang peniaga yang berjaya didalam dunia perniagaan.Rekabentuk dalamannya atau imejnya adalah berdasarkan ruang-ruang daripada lorong jalanan yang digunakan oleh allahyarham untuk bemiaga.Dengan adenya restoran ini kita dapat mengabadikan nostalgia makanan dan sekaligus menyematkan kedalam hati sanubari masyarakat. |
format |
Student Project |
author |
Samsudin, Mohd Faizal |
author_facet |
Samsudin, Mohd Faizal |
author_sort |
Samsudin, Mohd Faizal |
title |
Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
title_short |
Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
title_full |
Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
title_fullStr |
Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
title_full_unstemmed |
Laporan cadangan rekabentuk dalaman Mee Rebus Ramli (fast food) di No. 76, PSRN Greentown 1, Greentown Business Center 30450 Ipoh, Perak Darul Ridzuan / Mohd Faizal Samsudin |
title_sort |
laporan cadangan rekabentuk dalaman mee rebus ramli (fast food) di no. 76, psrn greentown 1, greentown business center 30450 ipoh, perak darul ridzuan / mohd faizal samsudin |
publishDate |
2005 |
url |
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/1/69711.pdf https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/69711/ |
_version_ |
1768011521301938176 |
score |
13.160551 |