Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin

Di dalam kajian ini dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah kafe makanan bukan saja untuk masyarakat di Malaysia malah ia juga sesuai untuk para pelancong yang datang dari luar Negara. Ia diwujudkan supaya masyarakat dapat mengenali serta mendekati dunia luar dan tidak hanya memandang pada makanan...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Tajudin, Nurivana
Format: Student Project
Language:English
Published: 2007
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/1/62211.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.62211
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.622112024-07-25T11:25:10Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/ Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin Tajudin, Nurivana Interior decoration. House decoration Di dalam kajian ini dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah kafe makanan bukan saja untuk masyarakat di Malaysia malah ia juga sesuai untuk para pelancong yang datang dari luar Negara. Ia diwujudkan supaya masyarakat dapat mengenali serta mendekati dunia luar dan tidak hanya memandang pada makanan di malaysia sahaja. Antara kajian dan juga pengumpulan maklumat di dalam projek ini, di dapati terdapat faktor-faktor yang perlu dititikberatkan kerana ianya penting dalam menjayakan projek ini. Segala yang terkandung di dalam projek ini telah diteliti dengan baik supaya ianya dapat disempurnakan. Apa juga yang tersirat dan juga yang tersurat juga telah diteliti sebaik-baiknya. Tujuan projek ini dibuat adalah untuk mengenalpasti baik dan buruk sesuatu perkara sebelum merekabentuk ruang supaya ianya menjadi rekabentuk yang berjaya. Selain itu, konsep dan imej perlulah diterapkan bagi memenuhi kehandak klien dan juga kehendak pelanggan. Rekaan juga hendaklah direka supaya dapat mewujudkan satu persekitaran ruang yang berupaya membantu memberangsangkan pemikiran pelanggan. Elemen-elemen yang sesuai akan digunakan dalam proses merekabentuk ruang bagi mencapai kesinambungan antara konsep yang akan ditonjolkan di dalam rekaan. Dengan adanya projek ini, maka rekabentuk akan lebih sempurna 2007 Student Project NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/1/62211.pdf Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin. (2007) [Student Project] (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Interior decoration. House decoration
spellingShingle Interior decoration. House decoration
Tajudin, Nurivana
Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
description Di dalam kajian ini dilakukan adalah untuk mewujudkan sebuah kafe makanan bukan saja untuk masyarakat di Malaysia malah ia juga sesuai untuk para pelancong yang datang dari luar Negara. Ia diwujudkan supaya masyarakat dapat mengenali serta mendekati dunia luar dan tidak hanya memandang pada makanan di malaysia sahaja. Antara kajian dan juga pengumpulan maklumat di dalam projek ini, di dapati terdapat faktor-faktor yang perlu dititikberatkan kerana ianya penting dalam menjayakan projek ini. Segala yang terkandung di dalam projek ini telah diteliti dengan baik supaya ianya dapat disempurnakan. Apa juga yang tersirat dan juga yang tersurat juga telah diteliti sebaik-baiknya. Tujuan projek ini dibuat adalah untuk mengenalpasti baik dan buruk sesuatu perkara sebelum merekabentuk ruang supaya ianya menjadi rekabentuk yang berjaya. Selain itu, konsep dan imej perlulah diterapkan bagi memenuhi kehandak klien dan juga kehendak pelanggan. Rekaan juga hendaklah direka supaya dapat mewujudkan satu persekitaran ruang yang berupaya membantu memberangsangkan pemikiran pelanggan. Elemen-elemen yang sesuai akan digunakan dalam proses merekabentuk ruang bagi mencapai kesinambungan antara konsep yang akan ditonjolkan di dalam rekaan. Dengan adanya projek ini, maka rekabentuk akan lebih sempurna
format Student Project
author Tajudin, Nurivana
author_facet Tajudin, Nurivana
author_sort Tajudin, Nurivana
title Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
title_short Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
title_full Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
title_fullStr Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
title_full_unstemmed Cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru Delicious by MS Read kafe di, G1A tingkat bawah, pusat beli-belah, Bangsar Village, Bangsar Baru 59100 Kuala Lumpur / Nurivana Tajudin
title_sort cadangan pengubahsuaian rekabentuk baru delicious by ms read kafe di, g1a tingkat bawah, pusat beli-belah, bangsar village, bangsar baru 59100 kuala lumpur / nurivana tajudin
publishDate 2007
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/1/62211.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/62211/
_version_ 1806422035139657728
score 13.188404