Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar

Laporan akhir projek ini adalah mengenai cadangan merekabentuk dalaman bagi Tupai-tupai Restaurant & Cafe di tapak cadangan iaitu di One Bangsar, 63C Jalan Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur. Klien yang untuk projek ini ialah tetuan Tupaitupai Restaurant & Cafe yang terletak di 551A, Jala...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Mokhtar, Nurashikin
Format: Student Project
Language:English
Published: Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2008
Subjects:
Online Access:http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/1/PPd_NURASHIKIN%20MOKHTAR%20AP%2008_5.pdf
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.25172
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.251722020-01-16T09:22:31Z http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/ Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar Mokhtar, Nurashikin Decoration and ornament. Design Interior decoration. House decoration Laporan akhir projek ini adalah mengenai cadangan merekabentuk dalaman bagi Tupai-tupai Restaurant & Cafe di tapak cadangan iaitu di One Bangsar, 63C Jalan Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur. Klien yang untuk projek ini ialah tetuan Tupaitupai Restaurant & Cafe yang terletak di 551A, Jalan Bukuit Petaling, Kuala Lumpur iaitu Puan Mahani Awang dan Encik Amin Sharifuddin. Cadangan merekabentuk rekaan dalaman restoran ini adalah menepati kehendak klien yang mencadangkan rekaan dalaman baru dan lebih segar untuk cawangan baru yang sesuai dengan kehendak klien dan pengguna mengikut konsep dan imej kemelayuan yang menjadi minat dan kebanggaan klien sendiri. Restoran ini direka untuk menyusun semula dan memperbaiki sistem sedia ada supaya lebih teratur dan memberi kepuasan kepada pelanggan. Rekaan dalaman yang dicadangkan pula berfungsi sebagai daya tarikan di samping memberi kelainan kepada pelanggan menikmati hidangan dalam suasana ekslusif dan tenang. Di samping itu, terdapat penambahan ruang baru dan susunan perabut yang lebih menarik Restoran ini berpandukan ideniti budaya Melayu tetapi lebih difokuskan kepada masakan dan senibina Melayu yang menjadi keistimewaan restoran ini. la juga sesuai dengan kehendak Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan negara krta yang menggalakkan promosi kebudayaan dan wama-warni Negara kita, Malaysia khususnya kepada pelancong antarabangsa dan amnya masyarakat Malaysia sendiri. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2008 Student Project NonPeerReviewed text en http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/1/PPd_NURASHIKIN%20MOKHTAR%20AP%2008_5.pdf Mokhtar, Nurashikin (2008) Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar. [Student Project] (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Decoration and ornament. Design
Interior decoration. House decoration
spellingShingle Decoration and ornament. Design
Interior decoration. House decoration
Mokhtar, Nurashikin
Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
description Laporan akhir projek ini adalah mengenai cadangan merekabentuk dalaman bagi Tupai-tupai Restaurant & Cafe di tapak cadangan iaitu di One Bangsar, 63C Jalan Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur. Klien yang untuk projek ini ialah tetuan Tupaitupai Restaurant & Cafe yang terletak di 551A, Jalan Bukuit Petaling, Kuala Lumpur iaitu Puan Mahani Awang dan Encik Amin Sharifuddin. Cadangan merekabentuk rekaan dalaman restoran ini adalah menepati kehendak klien yang mencadangkan rekaan dalaman baru dan lebih segar untuk cawangan baru yang sesuai dengan kehendak klien dan pengguna mengikut konsep dan imej kemelayuan yang menjadi minat dan kebanggaan klien sendiri. Restoran ini direka untuk menyusun semula dan memperbaiki sistem sedia ada supaya lebih teratur dan memberi kepuasan kepada pelanggan. Rekaan dalaman yang dicadangkan pula berfungsi sebagai daya tarikan di samping memberi kelainan kepada pelanggan menikmati hidangan dalam suasana ekslusif dan tenang. Di samping itu, terdapat penambahan ruang baru dan susunan perabut yang lebih menarik Restoran ini berpandukan ideniti budaya Melayu tetapi lebih difokuskan kepada masakan dan senibina Melayu yang menjadi keistimewaan restoran ini. la juga sesuai dengan kehendak Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Warisan negara krta yang menggalakkan promosi kebudayaan dan wama-warni Negara kita, Malaysia khususnya kepada pelancong antarabangsa dan amnya masyarakat Malaysia sendiri.
format Student Project
author Mokhtar, Nurashikin
author_facet Mokhtar, Nurashikin
author_sort Mokhtar, Nurashikin
title Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
title_short Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
title_full Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
title_fullStr Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
title_full_unstemmed Cadangan merekabentuk dalaman cawangan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe di One Bangsar, 63C, JALAN Ara, Bangsar Baru, 59100 Kuala Lumpur untuk Tetuan Tupai-Tupai Restaurant & Cafe / Nurashikin Mokhtar
title_sort cadangan merekabentuk dalaman cawangan tupai-tupai restaurant & cafe di one bangsar, 63c, jalan ara, bangsar baru, 59100 kuala lumpur untuk tetuan tupai-tupai restaurant & cafe / nurashikin mokhtar
publisher Faculty of Architecture, Planning and Surveying
publishDate 2008
url http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/1/PPd_NURASHIKIN%20MOKHTAR%20AP%2008_5.pdf
http://ir.uitm.edu.my/id/eprint/25172/
_version_ 1685649962554097664
score 13.154949