Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin

Untuk projek akhir IND 381 ( Kursus Reka Bentuk Dalaman), saya telah memilih cadangan projek reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe. Projek ini dipilih berdasarkan kajian yang telah dibuat dengan mengkaji permasalahan yang sedia ada, pengumpulan data, pemerhatian dan Iain-lain. Setiap projek mempu...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Mohd Razikin, Siti Maisarah
Format: Student Project
Language:English
Published: Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009
Subjects:
Online Access:https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/7/21066.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
id my.uitm.ir.21066
record_format eprints
spelling my.uitm.ir.210662024-04-19T00:48:24Z https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/ Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin Mohd Razikin, Siti Maisarah Architectural drawing and design Architectural decoration Interior decoration. House decoration Untuk projek akhir IND 381 ( Kursus Reka Bentuk Dalaman), saya telah memilih cadangan projek reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe. Projek ini dipilih berdasarkan kajian yang telah dibuat dengan mengkaji permasalahan yang sedia ada, pengumpulan data, pemerhatian dan Iain-lain. Setiap projek mempunyai matlamat yang ingin dicapai. Perkara penting yang perlu diambil kira dalam sesuatu projek ialah mengetahui isu, matlamat, objektif, skop kajian, halangan dan kepentingan projek khususnya. Kajian terhadap tapak cadangan perlu diambil kira agar keadaan tapak sesuai dengan permintaan dan konsep produk klien. Perkara-perkara ini perlu diketahui sebelum memulakan dan merancang sesuatu projek. Berdasarkan kajian kes yang telah dibuat, beberapa permasalahan dan isu yang telah dapat diketahui. Walaupun produk Rotiboy telah berjaya menambat hati penduduk di Malaysia ini, kedai Rotiboy Bakeshoppe masih tidak berkembang mengikut kesesuaian kadar pelanggannya. Dengan itu, cadangan reka bentuk baru sebuah kafe Rotiboy Bakeshoppe adalah jalan terbaik bagi merealisasikan matlamat yang ingin dicapai. Tambahan pula, cadangan projek kafe untuk Rotiboy Bakeshoppe adalah yang pertama di Malaysia. Daripada situasi ini cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe ini dibuat untuk keselesaan pengunjung yang datang dan menaikkan kualiti untuk kepentingan klien sendiri. Faculty of Architecture, Planning and Surveying 2009 Student Project NonPeerReviewed text en https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/7/21066.pdf Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin. (2009) [Student Project] <http://terminalib.uitm.edu.my/21066.pdf> (Unpublished)
institution Universiti Teknologi Mara
building Tun Abdul Razak Library
collection Institutional Repository
continent Asia
country Malaysia
content_provider Universiti Teknologi Mara
content_source UiTM Institutional Repository
url_provider http://ir.uitm.edu.my/
language English
topic Architectural drawing and design
Architectural decoration
Interior decoration. House decoration
spellingShingle Architectural drawing and design
Architectural decoration
Interior decoration. House decoration
Mohd Razikin, Siti Maisarah
Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
description Untuk projek akhir IND 381 ( Kursus Reka Bentuk Dalaman), saya telah memilih cadangan projek reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe. Projek ini dipilih berdasarkan kajian yang telah dibuat dengan mengkaji permasalahan yang sedia ada, pengumpulan data, pemerhatian dan Iain-lain. Setiap projek mempunyai matlamat yang ingin dicapai. Perkara penting yang perlu diambil kira dalam sesuatu projek ialah mengetahui isu, matlamat, objektif, skop kajian, halangan dan kepentingan projek khususnya. Kajian terhadap tapak cadangan perlu diambil kira agar keadaan tapak sesuai dengan permintaan dan konsep produk klien. Perkara-perkara ini perlu diketahui sebelum memulakan dan merancang sesuatu projek. Berdasarkan kajian kes yang telah dibuat, beberapa permasalahan dan isu yang telah dapat diketahui. Walaupun produk Rotiboy telah berjaya menambat hati penduduk di Malaysia ini, kedai Rotiboy Bakeshoppe masih tidak berkembang mengikut kesesuaian kadar pelanggannya. Dengan itu, cadangan reka bentuk baru sebuah kafe Rotiboy Bakeshoppe adalah jalan terbaik bagi merealisasikan matlamat yang ingin dicapai. Tambahan pula, cadangan projek kafe untuk Rotiboy Bakeshoppe adalah yang pertama di Malaysia. Daripada situasi ini cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe ini dibuat untuk keselesaan pengunjung yang datang dan menaikkan kualiti untuk kepentingan klien sendiri.
format Student Project
author Mohd Razikin, Siti Maisarah
author_facet Mohd Razikin, Siti Maisarah
author_sort Mohd Razikin, Siti Maisarah
title Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
title_short Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
title_full Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
title_fullStr Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
title_full_unstemmed Cadangan reka bentuk baru Kafe Rotiboy Bakeshoppe / Siti Maisarah Mohd Razikin
title_sort cadangan reka bentuk baru kafe rotiboy bakeshoppe / siti maisarah mohd razikin
publisher Faculty of Architecture, Planning and Surveying
publishDate 2009
url https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/7/21066.pdf
https://ir.uitm.edu.my/id/eprint/21066/
_version_ 1797924582225608704
score 13.211869