Potensi yis yang dipencil daripada beras putih dan perang sebagai agen penaik roti
Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan penggunaan yis daripada fermentasi beras putih dan perang terhadap ciri fizikal roti. Yis daripada empat perlakuan fermentasi iaitu beras putih mentah (BP), beras putih dimasak (BPM), beras perang mentah (BB) dan beras perang dimasak (BBM) telah digunakan...
Saved in:
Main Authors: | Kong, L.Y., Masturah, E.H., Norhasidah, S., Maaruf, A.G. |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2015
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/8482/1/11_L.Y._Kong.pdf http://journalarticle.ukm.my/8482/ http://www.ukm.my/jsm/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Pemencilan yis daripada buah-buahan tempatan dan rebung
(Bambusa vulgaris) dan potensinya sebagai agen penaik roti putih
by: Ma’aruf, A.G, et al.
Published: (2012) -
Khasiat kebaikan beras perang
by: Anon
Published: (2011) -
Cabaran tangani isu beras putih tempatan
by: Mohamed Arshad, Fatimah
Published: (2024) -
Produk beras perang tembusi pasaran antarabangsa
by: Berita Harian, Nordiana Shafiee
Published: (2013) -
Sintesis Asimetri Dengan Yis Tempatan
by: Ooi, mun foo
Published: (1990)