Makanan tradisional masyarakat Melayu Kelantan dan Peranakan Siam Kelantan

Artikel ini mengenai makanan tradisional masyarakat Melayu Kelantan dan peranakan Siam Kelantan. Kajian ini bersifat perbandingan antara makanan tradisional kedua-dua masyarakat ini. Makanan tradisional merujuk kepada makanan diperbuatkan yang berasaskan bahan seperti beras. Permasalahan kajian memp...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Authors: Siti Nor Alia Farhana Saidi,, Mohd Yuszaidy Mohd Yusoff,
Format: Article
Language:English
Published: Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia 2024
Online Access:http://journalarticle.ukm.my/24463/1/WEE%2010.pdf
http://journalarticle.ukm.my/24463/
https://spaj.ukm.my/jws/index.php/jws/issue/view/36
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!