Pensijilan halal Malaysia, cabaran dan potensinya sebagai hab halal
Malaysia telah meletakkan namanya di pesada antarabangsa melalui pengiktirafan yang diberikan dengan menduduki tempat pertama daripada 15 negara dalam status hab halal bagi tiga sektor penting iaitu makanan halal, kewangan dan pelancongan berlandaskan prinsip Islam berasaskan laporan State of The Gl...
Saved in:
Main Authors: | Baharudin Othman,, Nurul Hudani Md. Nawi, |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2022
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/19298/1/56685-187290-1-PB.pdf http://journalarticle.ukm.my/19298/ https://ejournals.ukm.my/jhadhari/issue/view/1528 |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Pensijilan halal Malaysia, cabaran dan potensinya sebagai hab halal
by: Baharudin Othman, et al.
Published: (2022) -
Pengaruh pengurusan pensijilan halal, modal insan dan amalan piawaian halal terhadap prestasi organisasi dalam industri makanan halal di Malaysia: peranan saiz organisasi sebagai moderator
by: Baharudin Othman
Published: (2016) -
Menjadikan Malaysia dikenali sebagai hab halal dunia
by: Shafie, Rohami
Published: (2014) -
Kesedaran muslim terhadap pensijilan halal
by: Sharif, Shamshuritawati, et al.
Published: (2018) -
Pensijilan halal Jais kurang memuaskan
by: Sinar Harian, .
Published: (2014)