UniMAP tersenarai dalam THE Young University Rankings 2020 - Suhana, Abd Mutalib (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2020)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) buat julung kalinya menempatkan diri dalam carta THE Young University Rankings 2020 yang dikeluarkan Times Higher Education (THE) hari ini. UniMAP berada dalam kelompok 151-200 universiti terbaik di dunia yang berusia di bawah 50 tahun bersama-sama dua lagi universiti iaitu Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM). Naib Canselornya, Prof. Ir. Ts. Dr. R Badlishah Ahmad, berkata pencapaian tersebut adalah sesuatu yang membanggakan bagi sebuah universiti yang baru berusia 18 tahun dengan jumlah pelajar sekitar 15,000 orang.