UniMAP Tubuh Pusat Kecemerlangan Kejuruteraan Sukan - Mohd Basri, Basir (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2019)
Pelbagai program pembangunan sukan telah dianjurkan kerajaan dalam usaha melahirkan lebih ramai atlet bertaraf dunia.