Jepun kekal pelabur asing terbesar dalam sektor pembuatan di Malaysia - Duta Malaysia ke Jepun - Effendy, Harun (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2016)
Jepun kekal sebgai negara asing terbesar yang melabur dalam sektor pembuatan di Malaysia, selain rakan dagang keempat terbesar, sehingga tahun lepas.