Naib Canselor pertama UniMAP bersara - Aininulniza, Mohd Yusof (Unit Perhubungan Media, UniMAP, 2016)
Naib Canselor pertama Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Brig. Jen. Datuk Prof Emeritus Dr Kamarudin Hussin menamatkan kontrak setahun beliau sebagai Naib Canselor sekaligus mencipta rekod paling lama dalam jawatan.