Ucapan Brig, Jen. Datuk Prof. Dr Kamarudin Hussin sempena Majlis Perasmian Festival Konvokesyen ke-9 UniMAP - Kamarudin, Hussin, Brig. Jen. Datuk Prof. Dr. (Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), 2015)
Majlis berlangsung di Kampus Tetap Pauh Putra.