Kepentingan diri dan pengorbanan dalam pembentukan bangsa : satu sorotan psikologi dan pemikiran Istana Melayu - Mohd Akbal, Abdullah (Pusat Kajian Institusi Raja Malaysia, UniMAP, 2014)
Seminar Institusi Raja (SIRaj II): Seminar Raja dan Kerajaan Perlis, 12hb hingga 13hb Jun 2013 anjuran Universiti Malaysia Perlis bertempat di Universiti Malaysia Perlis, Pauh Putra.