Penentuan sebatian perasa daripada pelbagai jenis biskut
Kajian dilakukan untuk menentukan sebatian perasa yang terdapat di dalam pelbagai sampel biskut dari pelbagai jenis dan pelbagai jenama. Sampel biskut yang dikaji mempunyai perasa krim kraker, gandum dan bijan serta satu jenis kawalan bagi membandingkan keputusan antara biskut yang mempunyai pera...
Saved in:
Main Author: | Mohamad Asraf Mattasin |
---|---|
Format: | Academic Exercise |
Language: | English |
Published: |
2008
|
Subjects: | |
Online Access: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20148/1/Penentuan%20sebatian%20perasa.pdf https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20148/ |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Similar Items
-
Kaum ibu patut hidangkan jenis ulam setiap hari
by: Aziz, Desa
Published: (1987) -
Malaysia kaya dengan jenis2 nasi yang berkhasiat
by: Utusan Malaysia, Malaysia
Published: (1988) -
Kajian ke atas kualiti kek daripada campuran tepung gandum - Serbuk Kalik Rozel (Hibiscus sabdariffa. L)
by: Chia, Zhi Yin
Published: (2012) -
Honey-borne infant botulism in tahnik practice: an explanation of the risk and
its solutions
by: Harun, Mohammad Amir Wan, et al.
Published: (2021) -
Selected trace minerals concentration found in two varieties of sweet potatoes (Ipomea batatas) grown on bris soils in the east coast of Peninsular Malaysia
by: Amir Husni Mohd Shariff, et al.
Published: (2020)